Dünya

Bingöl Balında Hasat Dönemi Başladı

Tadı ve aromasıyla son bir yılda 9 farklı dalda ödül alan ve dünya şampiyonlukları kazanan Bingöl balında hasat dönemi başladı.

Geçen yıl 9 farklı dalda ödül alan Bingöl balı, son olarak Londra ve Paris’te düzenlenen yarışmada süzme bal kategorisinde altın madalya almaya hak kazandı. Tadı ve aromasıyla dünyaca ünlü Bingöl balında hasat başladı. Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk hasatta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.

İlk hasadı yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Son 4-5 yıldır Bingöl balımızın daha çok tanınması ve hak ettiği değeri alması için.Geçen yıl bir ilçemizde bal hasadı yaptık.Bunu yaptık, bu şenliği balın olduğu yerde yapıyoruz. Arıcı kompleksi bu yıl üniversitemiz yerleşkemizde yer almaktadır.Bizler bu hasat şenliğinde olabildiğince bal farkındalığını artırmak ve balımızın olması gereken yerde olması için çalışıyoruz.Aslında burada bir bal şenliği düzenliyoruz ve Bu festivalin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek büyüyeceğini dile getirerek, “Umarım çok daha görkemli bal hasadı festivalleri, muhtemelen ulusal ve uluslararası bal hasadı festivalleri düzenleyeceğiz. Bu vesileyle tüm arıcılarımıza hayırlı bir hasat şenliği ve bal sezonu geçirmelerini diliyorum. Bereketli ve kazançlı bir dönem olmasını dilerim.”

Başkan Erdal Arıkan, “Son yıllarda tüm uluslararası yarışlarda çok değerli ödüller ve dereceler alınıyor. Bu da gösteriyor ki üniversitemiz bünyesinde ilgili tüm kurumların desteğiyle çok değerli çalışmalar yapılıyor. Sonuçlarını görüyoruz. artık bu çalışmalar artık bir dünya markası haline gelen balımızın markalaşma noktasında gerçekten sonuçlarını görüyoruz çok daha değerli çok hızlı hareket etmeliyiz çünkü bu markalaşma sürecini ne kadar hızlı tamamlarsak o kadar hızlı ilimizin ekonomisine, istihdamına ve üretimine katkı sağlayacaktır.”

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba, “Bugün dünya şampiyonu balımızın hasadına başladık. Önemli olan az ya da çok bal üretmek değil, balın değerini ve kalitesini düşünmek. Bunu başardık. Bu kaliteyi, çıtayı daha da yükselteceğiz. Son bir yılda şehrimizin ve ülkemizin adı değişti. Ödül aldık’ şeklinde konuştu. – BİNGÖL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu